Избор на PVC спортни настилки

pvc спортни настилки за фитнес

PVC спортни настилки са този вид настилки, които са предназначени конкретно за създаване на спортни съоръжения, където да се практикуват различни видове спортове. 

pvc спортни настилки

Съвременната технологична база създава такива настилки, които са специално предназначени, умерено разширени в сравнение със стандартните пвц настилки, с буферен слой от пяна, така че да осигурят на спортуващите комфорт и безопасност.

С какви качества са продуктите от типа PVC спортни настилки

Индустрията създаваща спортни настилки се развива постоянно и материята от PVC, която на пръв поглед не изглежда толкова гъвкава колкото се изисква, всъщност се усъвършенства, така че да се получи перфектна PVC спортна настилка

В производството навлизат нови материали, премахват се вредни вещества, които са се ползвали преди – като формалдехида, например. Още повече, в производството се ползват материали, които превръщат настилката в антибактериална. 

Съгласно изискванията за спортни настилки и то според различните спортове, задължително се търси процент абсорбиране на ударите, така че да са защитени ставите, костите, връзките на спортуващите. Целта е да се осигурят още: най-доброто сцепление и баланс, добро ускорение, качествен контакт на топките и другите игрови аксесоари, но и сред най-важните неща е да се намали възможността от всякакви спортни наранявания. 

Спортният под с различна дебелина може да абсорбира движението от 25 – 25 dB шум. Продуктът е устойчив на износване и издръжлив, размерът е постоянен. Спортните настилки във фитнес залата се използват предимно в кардио секцията и зоната за аеробика.

Спортните настилки от PVC (ПВФ както би трябвало да е на български език), се отличават и с шумозиолационни качества, тоест абсорбира се шума от движението върху настилката. Устойчивостта на износването и издръжливостта при качествените продукти са изведени почти до съвършенство.

pvc спортни настилки за салон

За кои спортове може да се ползват PVC спортни настилки

Едно от най-честите приложения на пвф спортните настилки е при спортни салони, които са комбинирани за няколко вида спорт с топка. Такива са училищни спортни салони, обществени спортни зали, университетски спортни зали. Там най-често се практикуват баскетбол, хандбал, волейбол, футбол на закрито. Там се играят щафетни игри, спортува се в есенни и зимни дни за поддържане на формата на спортистите.

Различните спортове имат различни изисквания според спецификите на самия спорт. Затова, когато се прави зала предназначена за определен спорт, там се търси максимална близост до изисквания за конкретния спорт. Например, ако се прави настилка за тенис на корт, тя трябва да отговаря на изискванията свързани с придвижването на играчите по корта, но и как видовете тенис топки реагират при контакт със самата настилка. 

Според особеностите на спорта, самите настилки може да се изберат на база тънкост, на база шумоизолация, на база покритието на стандартите за даден вид спорт. Така например за зали, където ще се играе спорт на професионално ниво, самите спортни федерации международни и локални дават зелена светлина, сертификат – като начин за одобрение на даден модел, който да се ползва за съответния спорт.

pvc спортни настилки за волейбол

Избор на PVC спортни настилки

Пазарът предлага неограничен избор на спортни настилки от пвф (пвц). Можете да ги срещнете и като спортни настилки от винил. Няма как да подхождате към избор на PVC спортни настилки, ако не сте запознати с характеристиките на вашия проект и с качествата на видовете предлагани на пазара. Производителите предлагат избор от солидни цветове и имитации на повърхности; предлагат различни технически характеристики; цените на квадратен метър и за инсталация също са различни. 

Направете консултация, прочетете повече и тогава изберете.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button