Какво е винилова настилка? Ръководство за потребители, когато избират подова настилка

Хетерогенна винилова настилка Sinteros SMART (Tarkett)

Знаете ли какво е винилова настилка? Знаете ли какви са предимствата и недостатъците на този тип подови настилки? От Dias Flooring Ви предлагаме ръководство за закупуване относно характеристиките на този материал и отговаряме на въпроса какво е винилова настилка.

Виниловите подови настилки имат много свойства, които ги правят един от най-търсените материали, що се отнася до поводите настилки. Произходът му датира от 50-те години на миналия век, но едва през 1970 г. става по-известен. Оттогава неговата естетика и свойства се развиват.

Какво е винилова настилка?

Виниловата настилка е вид настилка с полимерна сърцевина, изработена от поливинилхлорид, по-известен като PVC.

Въпреки това, когато виниловият под е комбинация от PVC и дърво, той е известен като WPC, а ако е направен от камък (калциев карбонат) и PVC, е известен като SPC.

Виниловите подове обикновено са покрити с текстилни тъкани или декоративна хартия, които симулират вида на камък или дърво и правят всяка стая да изглежда ефектно.

От друга страна, виниловият подов слой е съставен от прозрачен PVC, който по време на производствения процес е обработен, за да устои на драскотини, петна и бактерии.

След като вече знаете какво е винилова настилка, ви каним да посетите каталога на винилова настилка на Dias Flooring, където ще намерите голямо разнообразие от опции, с които да проектирате дома на вашите мечти.

Какво е винилова настилка? Ръководство за потребители, когато избират подова настилка
Винилова настилка в кухня

Характеристики и свойства

Поради характеристиките и свойствата, които притежават виниловите подови настилки, много интериорни дизайнери и архитекти избират този материал за своите проекти заради предимствата, които предлага.

Ако все още не знаете какво е винилова настилка, ето многото различни качества на този прекрасен материал.

Освен това, ако искате да допълните тази информация, ще ви покажем нашия каталог с практическа информация за винилови настилки.

·         Издръжливост

Ако има нещо, което характеризира този вид материал, това е неговата отлична издръжливост и дълъг живот.

Предвид състава на виниловите подове, те са по-издръжливи, устойчиви на пукнатини, счупвания или вдлъбнатини при натиск или удар, отколкото други материали, които са много по-крехки. В допълнение, те имат възможността да поемат тежестта на предмети, без да бъдат повредени.

  • Лесна за монтаж

Друга важна характеристика на виниловите подови настилки е, че се монтират лесно.

Благодарение на методите на монтаж на Dias Flooring този вид подова настилка е много лесна за инсталиране. В Dias Flooring, ние силно препоръчваме проверка на обработката и свойствата на всеки от нашите продукти; и винаги ги инсталирайте от професионалист.

Освен това работи добре в помещения с висока влажност, не изисква фугиране и е удобно за ходене.

  • Лесен за почистване

Ако все още не знаете какво е винилов под, това е, защото все още не знаете колко лесен е този продукт за почистване.

Изисква минимална поддръжка; ще е необходимо да почиствате само с влажен моп и нормални почистващи продукти.

  • Водоустойчиви са

Виниловите подове имат голямо предимство и това е, че са водоустойчиви, поради което са отличен вариант за монтиране на пода на бани, кухни, мазета и перални помещения.

  • Топлина

За разлика от други продукти, виниловите настилки на Dias Flooring осигуряват топлина дори и да с боси крака и също така са съвместими с подово отопление.

Нивото на топлина, което виниловите подови настилки внасят в дома е впечатляващо, със сигурност няма да съжалявате.

  • Опции за дизайн

Виниловите подови настилки на Диас Флоринг предлагат голямо разнообразие от възможности, имат толкова много различни стилове и дизайни, които могат да бъдат адаптирани към всеки вкус.

Може да бъде проектиран така, че да изглежда като камък, дърво или керамика.

 

Какво е винилова настилка? Ръководство за потребители, когато избират подова настилка

 

Аспекти, които трябва да имате предвид при винилови подови настилки

Когато инсталирате виниловия под, със сигурност има някои аспекти, които е важно да вземете предвид, за да получите по-добри резултати, за да можете да се насладите на красотата на този материал.

Всеки един от нашите продукти е направен от най-качествен материал, за да гарантираме най-добри резултати.

Важно е нивелирането на повърхността, върху която ще се монтира виниловият под, да е перфектно, тъй като всяка малка грешка ще бъде забелязана по-късно.

В някои продукти, поради текстилните тъкани, използвани за тяхната изработка, те представят леки вариации на цвета, които в допълнение могат да бъдат увеличени в зависимост от слънчевата светлина.

Открийте нашите винилови подове

След като вече знаете какво представляват виниловите подови настилки и техните отлични предимства, бихме искали да ви насърчим да посетите уебсайта на Диас Флоринг, за да научите за всички наши продукти и да проектирате уникални и изключителни пространства във вашия дом.

Търсите вдъхновение за проектиране на уникални и изключителни пространства? Не се колебайте да разгледате блога ни, където ще намерите голямо разнообразие от идеи и много интересни предложения за всеки ъгъл на къщата.

Така че, ако имате съмнения или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас, ние ще се радваме да ви помогнем.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button