Каучукова настилка за мазето

Каучукова настилка за мазето

Ако обмисляте ремонт в мазето си, типът подова настилка, който ще изберете, вероятно е в горната част на списъка ви с елементи, които трябва да имате предвид. Повечето мазета често имат студен циментов под, така че може да искате да изберете опция за подова настилка, която ще осигури известна стойност на изолацията.

В този текст ще ви дадем идеята за каучукова настилка за пода в мазето, но и няколко други алтернативи. Какви са съображенията обаче – преди самия избор?

Мазетата често са известни с влажната си среда. Така че може да се наложи да изберете опция за подова настилка в мазето, която е водоустойчива и устойчива на растежа на мухъл и плесен.

Каучукова настилка за мазето

Типът под, който изберете, може също да зависи от целта, която ще служи пространството във вашето мазе, какъв ще бъде източникът на топлина на пространството, колко мръсотия и отпадъци ще бъдат натрупвани около пода и вида на мебелите или оборудването което ще бъдат поставени на пода.

Каучукови настилки за мазе

Защо каучуковите настилки трябва да са на върха на списъка ви, ако търсите подова настилка за мазе. Гумените (каучукови) ролки за подови настилки се монтират лесно върху бетон с лепило или двустранна лента и се предлагат в различни цветове и дебелини.

 След като ролката за подова настилка е поставена и закрепена, тя изисква малко поддръжка, с метене, почистване с прахосмукачка или процес на влажно почистване с моп, ако е необходимо. Преплетените гумени настилки са подходящ вариант и лесни за монтаж. Каучуковата подова настилка е устойчива на петна, мухъл и плесен – което я прави идеален вариант за подова настилка за среда, където може да има влага.

Каучукова настилка за мазето
Гумата е водоустойчива и осигурява сцепление, когато е мокра. Той няма да абсорбира вода или други течности и е изключително издръжлив и гъвкава. Не забравяйте обаче да имате предвид, че ако гуменият ви под е равен на дъното, той може да улови вода, която излиза през бетона. Ако мазето ви е предразположено към подобно нещо, би било добра идея периодично да проверявате под гумената настилка за влага. Ако намерите вода, повдигнете пода, оставете го да изсъхне и пак върнете настилката на място.

Други видове настилки подходящи за мазето

Ако искате да комбинирате красота с издръжливост, опцията за винилова дъска или винилова плочка е идеална за приземния етаж. Повърхностната вода и разливите на течности няма да повлияят на подовата настилка, както при традиционния под от дърво или ламинат. А чрез виниловите настилки можете да се насладите на външния вид на твърдата дървесина и издръжливостта на ламината.

Каучукова настилка за мазето

Въпреки че не всички опции за ламиниран паркет са водоустойчиви, корковият ламиниран паркет разполага с водоустойчива технология. Тази опция за подови настилки е привлекателна за някои собственици, тъй като има по-мека, по-ударно абсорбираща повърхност в сравнение с други опции, предотвратявайки болки в краката, стъпалата, ставите и гърба. 

Освен това е много достъпен и издръжлив. Ако грижата за околната среда е важна за вас, тази опция за подова настилка за сутерен ще ви хареса, тъй като е направена по устойчиви методи. Налични са няколко цвята и дизайна и ще осигури отлични топлоизолационни свойства във вашето мазе.

Плочите от втвърдена пяна също са отлична възможност за подова настилка в мазето. Те са по-рентабилни от стандартните дървени подови настилки или керамични плочки, а също така са по-подходящи за влага. Плочите от пяна се натискат на място като парчета от пъзел, имат плътно прилягане и се предлагат в много опции за дизайн и дебелини.

 

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button