Подови настилки – видове, предимства, недостатъци и как да направим избора си – 2 част

каучукови плочи за детска площадка 1

В първата част бяха разгледани разнообразието от подови настилки и по-точно винилови настилки. Бяха споменати предимствата, недостатъците и голямото им приложение.

В тази част ще се разгледат подробно подробности за моделите каучукова настилка, техните предимства и недостатъци, и къде намират приложение.

От какво са направени каучуковите настилки?

Това са настилки, които се правят със суровини, взети направо от каучуково дърво. Естественият латекс се извлича от сока на каучуковите дървета и се използва за създаване на гумени подове. Подовата настилка се прави не само от естествен източник, възможно е някои продукти да са направени от рециклиран каучук!

каучукова настилка за футбол в училищен двор

Видове каучукови настилки

Каучуковите подови настилки се предлагат в три основни форми. Трите вида настилки са:

  • Каучукова плочка със заключване;
  • Каучукови квадратни плочки;
  • Каучукови подови ролки / листове;

Първият тип настилка изглежда като пъзел, който се нарежда чрез заключване. Оттам идва и самото им име.

Вторият тип има квадратна форма, откъдето идва и името им. Те могат да бъдат с различни размери и дебелина.

Последният тип, който е записан, представлява ролка с определена дължина. Много е подходяща за гаражи или подобни помещения.

Всичките типове, които са показани по-горе можете да намерите в DiasFlooring.

Предимства на съвременната каучукова настилка

1.      Издръжливост

Нещото, с което този тип настилка може да привлече вниманието, е нейната сила. Каучуковата подова настилка е изключително еластична и ще издържи на продължителни високи нива на движение в продължение на десетилетия, без да показва износване. Освен това е водоустойчива и отблъсква влагата. Това от своя страна намалява проблемите и гарантира по-дълъг живот. Настилката може да издържи на удар с голяма сила (щанги, тежести и др.), което я прави популярен избор за ситуации, при които има вероятност от повреда при удар.

2.      Поддръжка

Тези настилки са лесни за поддръжка, защото това, от което имат нужда е използването на прахосмукачка и едно-две миенета на седмица, в зависимост от натоварването. Част от другите настилки са по-претенциозни и изискват повече и по-често обръщане на внимание. А защо на каучуковите настилки са необходими само прахосмукачка и малко вода? Защото е възможно боклукът да остане „заклещен“ в гумата и да трябва повече от една метла. Относно миенето на пода, това може да се направи веднъж седмично с почистващ препарат.

3.      Разнообразие

Каучуковите подови настилки се предлагат в различни дизайни и цветове. Това може да бъде особено полезно, когато фирма иска да разнообрази настилките в търговски зони или закрити фитнес зали, или спортни съоръжения. Каучукът също може да бъде текстуриран и има множество налични покрития, въпреки че матът е най-често срещаният.

4.      Цена

Каучукът има по-висока първоначална цена от винила или линолеума, но качеството, което дава е за продължителен период от време. Това се дължи на неговата издръжливост и ниски изисквания за поддръжка. В краткосрочен план разходите за настилката зависят от формата ѝ.

поставяне на каучукова настилка за бордюр

Защо да се използва каучуковa настилкa, а не други подови настилки?

Каучуковите подови настилки, които предлагаме, са достъпна опция за всеки, които иска да обнови дома, офиса или залата. Те не само осигуряват устойчивост и издръжливост, но също така са лесни за инсталиране и поддръжка. Ролките работят особено добре в по-големи площи, зони с голямо натоварване и тежки товари, както и пространства с различни форми. Независимо кой от изброените типове ще изберете, няма да сте сгрешили!

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button