Наръчник за направата на градинска настилка

настилка за двор

Ключът към създаването на подходяща атмосфера за приятно прекарване на открито, барбекю и парти е изборът на подходяща външна подова настилка за градина.

В тази статия, разглеждаме задълбочено най-популярните опции настилки за градини, от дървен материал до гранитогрес с ефект на дърво, чакъл, изкуствена трева за градина и други.

Като споделяме експертни съвети относно материалите, как да монтирате настилките си и какво трябва да знаете за поддръжката им, ние гарантираме информиран избор. Целта ни е да ви запознаем със специализираните марки, които могат да ви помогнат да преобразите вашето градинско пространство.

Как се избира настилка за градина?

Настилката в градината служи за опитомяване на пространството, така че то да е приветливо за ходене, за разполагане на мебели, за ефектен контраст със цветята, растенията, храстите. Когато поставите даден вид настилка в градината, вие правите изявление, с което разграничавате средата, която е свързана с отдиха, от тази, която е свързана с градинарството и поддържането на зеленината.

изкуствена тревна настилка за доврЗа да изберете настилка за градината, трябва много добре да знаете какво искате да постигнете. Ако искате просто пътека, с която да стигате до различни зони на градинската част, можете да изберете каменни плочи, които създават една традиционна визия в градината. Ако искате обаче зона, в която ще има мебели и място за отдих, можете да разчитате на настилка от дъски, или на гранитогресни плочки за външно ползване.

Ако изпитвате затруднения, можете да разгледате онлайн най-различни настилки за градината, но не като продукт, а като реални инсталации в градини в България и по света. Интернет ви предоставя тази възможност и затова лесно ще можете да подредите мислите за собствената си градина и да се насочите към най-подходящата настилка.

Какви ползи носи избора на изкуствена трева за градина?

Може да ви звучи странно, но много голям хит за домашните открити площи днес е изкуствената трева за градина. Има много предимства на изкуствената трева, освен очевидната естетика. Впечатляващите гаранции, качественото производство и ползите за околната среда напълно промениха възприемането на изкуствената трева като алтернатива на традиционните настилки за градина.

Изкуствената трева предлага набор от предимства, включително: намалени сметки за и намалено потребление на вода; по-малко поддръжка, безопасно място за игра на деца, устойчива на атмосферни влияния и задържане на външния ѝ вид през цялата година. Не се налага да пръскате с пестициди и опасни торове, няма кал. Мястото може да се обособи като игрална площадка, като зона за рекреация, като зона за разходка на домашни любимци.

За да сме справедливи към потребителите, трябва да кажем и някои недостатъци на изкуствената трева: по-малко време за градинарство за маниаците градинари, липса на истинска миризма на трева и първоначална цена, която може да се повиши в зависимост от инсталационната площ.

Хората си мислят, че щом някой сложи изкуствена трева в градината си, той е унищожил възможността да има своята истинска градина. Нещата не стоят по този начин. Изкуствената трева може да обхване тези зони, които да използвате за споменатите дейности, а да отделите пространства и зони, в които ще засадите цветя, храсти, ще поставите саксии, дръвчета и т.н.

5/5 - (1 оценка)
Call Now Button