Измерване на помещение за винилова настилка

винилова настилка за училище

Когато става въпрос за закупуване и инсталиране на нова винилова настилка, е изключително важно да измерите точно стаите, които актуализирате, така че да можете да изчислите квадратурата. Това ще ви помогне да направите бюджет и да си отговорите на въпроса за винил цена и колко излиза.

Всъщност първата стъпка към определянето на цената на монтажа на подови настилки е да знаете размера на помещението, което ще облицовате с винилова настилка!

Ако се опитвате да определите цената на винилова подова настилка за монтаж спрямо тази на ламината, точните измервания ще ви дадат яснота, за да ви помогнат да оформите решението си за покупка. Дори и да не се смятате за добър в математиката или изчисленията, можете успешно да измерите стаята си и да продължите напред към пазаруването с увереност. Ето няколко ценни съвета как да измерите стаята си за подови настилки:

винилова настилка

Измерете дължина и ширина на пода

Колкото и очевидно да изглежда, първата стъпка е да вземете рулетка и да запишете дължината и ширината на стаята. След това закръглете всяко измерване до най-близкия милиметър.

Пример: Ако дължината на стаята е 5 метра и 95 см, закръглете общата дължина до 6 метра. фута, 6 инча. Направете същото със ширината. Ако тя е 3,95 м, закръглете на 4 м. Предстоят изчисленията, които ще бъдат измерванията на дължината и ширината, така че да се използват за новия винилов под.

Умножете измереното

Вземете преобразуваните си измервания и умножете дължината на стаята по ширината на стаята, за да определите квадратурата на стаята.

Пример с измеренията от преди малко: умножавате 6х4 и получавате 24 кв. метра. Така че ако получите оферта за цена само на виниловия под 12 лв. на квадрат. Умножавате 24 по 12 и получавате, 288 лв цена! В зависимост от компанията, в тази цена може да е включена и цената за монтаж, или да е само цената на самата настилка. Пак повтаряме, това е само пример.

винилова настилка

По-сложни етажни планове

Ако стаята ви не е идеален квадрат или правоъгълник, а например L-образна форма или с вход, можете да разделите стаята на отделни правоъгълни зони. Измерете всяка секция и изчислете квадратурата на всяка секция поотделно, след което ги добавете заедно, за да определите общия квадратен метър на цялата площ.

Пример: Една стая е разделена на 2 секции за по-лесно измерване. По-голямата секция е изчислена на е 15 квадрата, а входът на еркера е изчислен на 8 квадрата. Добавете тези две измервания (15 + 8), за да получите общата квадратура от 23 кв. Метра.

Бонус съвети за закупуване и инсталиране на винилова настилка

За всеки случай измерете всички стени – тъй като повечето стени не са идеални и може дало при ъглите или первазите да има леко отклонение, предоставянето на тези измервания, ви дава сигурност, че стаята ви е точно изчислена.

Врати и преходи – за да сте сигурни, че за вашият бюджет за монтаж на подови настилки няма да има изненади, отбележете всички врати, килери и преходни зони в стаята. Например, пропускането на тази стъпка може в крайна сметка да доведе до по-високи разходи за монтаж на винилови подови настилки, отколкото първоначално сте предвидили в бюджета.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button