Предимства на винила и кратко сравнение с линолеума

Винилова настилка

Още през 30-те години на миналия век се появяват виниловите настилки, които и до днес са сред най-предпочитаните видове настилки.

Тяхното разпространение е широко, като се предпочитат, както в апартаменти и къщи, така и в офиси и обществени сгради.

Хетерогенни винилови настилкиВиниловите настилки са едни от най-често срещаните подови настилки.Винилът е изработен от синтетични полимери, много лесен за почистване и е силно водоустойчив.Този вид подова настилка може да бъде срещан и като PVC подова настилка.

Тя се състои от няколко слоя, като всеки един от тях придава различна характеристика на пода.

Силно се препоръчва като подова настилка за кухни и перални помещения. За да почистите помещение с винилова настилка са ви необходими само парцал, сапун и вода.

Трябва да имате предвид, че когато е силно повреден е почти невъзможно да се поправи.Трябва да се постараете да го опазите непокътнат. Той е вашето най-рационално и икономично решение.Виниловите настилки се открояват с естетическия си вид. Те допринасят помещението да изглежда стилно и елегантно. Предоставят и голямо разнообразие от дизайн, с което може да се отличават от всички останали.

Предимството на виниловите настилки е, че не се изисква голямо внимание по поддръжката им. Лесно се почиства с вода и препарат и устоява на влага.

Още една причина, поради която виниловите настилки са от най-предпочитание е, че са дълготрайни и не се налага често да се сменят. Водоустойчиви са и не се влияят нито от влагата, нито от UV лъчите.

Без никакви притеснения може да изберете винилова настилка за вашата баня.

Ние от Диас Флор предлагаме качествени винилови настилки на изгодна цена. За разлика от цените на другите видове подови настилки, които са по-високи, както и изискват по-скъпа и редовна поддръжка.

Виниловите настилки се изработват от материал, който е изключително качествен и издръжлив. Без притеснение, че може да се развалят от влагата или топлината.

Хомогенни винилови настилки

Rазлика между линолеум и винил

И виниловите, и линолеумните подови настилки имат предимства като относително евтини подови материали, където се желае лесна за почистване чиста, водоустойчива повърхност. Винилът има предимството за разнообразие от дизайн и ниска цена, докато линолеумът ще се износва по-дълго и е много по-естествен, по-малко токсичен материал.

На винилови подове шарката е релефна върху повърхността. Всякакви дупки или повреда на виниловия под ще прекъснат шаблона и следователно ще бъдат лесно видими. Моделът върху пода от линолеум се пренася през целия материал и все още ще се вижда дори през дупки или друго износване на пода.

Плюсове на виниловите настилки

Най-голямото предимство на виниловите подови настилки е, че са водоустойчиви. Това означава, че ако случайно разлеете вода или някаква друга течност, няма да повлияе на подовата настилка. Точно и затова винилът се препоръчва за помещения като мазета, кухни, бани, ресторанти и кафенета.

Предимства на винила и кратко сравнение с линолеумаСъщо така е и чудесен избор за хора, които живеят с домашните си любимци. Освен, че са водоустойчиви, виниловите настилки са и силно издръжливи. Редовното почистване с метла или парцал са е достатъчно, за да поддържате пода да изглежда като чисто нов.

Виниловите подови настилки създават удобство и намаляват шума, който може да бъде неприятен за хората, които живеят под вашия апартамент. Той е много по-евтин от останалите видове подови настилки, лесен за инсталиране и поддръжка. Освен това са и екологично чисти, което е още едно предимство при вземането на решение.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button