Акрилна настилка за спорт

акрилна спортна настилка за лекоатлетическа писта 1

Спортът е неразделна част от забързаното и напрегнато ежедневие на много хора. Колкото повече се усъвършенстват уменията на спортиста, толкова по-важна става настилката на игрището.акрилна спорта настилка за футбол

Акрилните подови настилки – перфектното покритие за спорт

Акрилните настилки са много популярни, тъй като имат големи предимства. Преди всичко предлагат перфектно покритие за много спортове – тенис, разбира се, още волейбол, баскетбол, лека атлетика, колоездене, кънки и т.н. Акрилните смоли, от които се изгражда настилката, са високотехнологични, екологични, хигиенични, естетични. Теренът е на практика 100% нехлъзгав, което прави играта много динамична и технична. Настилката е дълготрайна, а при нужда лесно се ремонтират само компрометираните участъци. А не е без значение и бързината на нанасяне.

Вътрешни или външни игрища – акрилната настилка е това, което ви трябва

Акрилът е подходящ както за външни, така и за вътрешни игрища. Критичен момент при нанасянето на слоевете акрил е влажността на основата. Има и други ограничения при работа на открито – например температурата на околната среда не бива да пада под 10°С при нанасяне. Но това важи за всички външни настилки.

акрилна спорта настилка

Как да направим перфектното игрище? Започваме от основата – максимално добре изравнена здрава асфалтова (препоръчваме я!) или бетонова. Дебелина минимум 10 см, с наклон 3-6%, добре изсъхнала – поне 30 дни след полагане. Следва изборът на акрил, но за това в следващата статия. Акрилната настилка се полага на слоеве – използват се смоли с пълнители, оцветители или друго според предписанията на производителя и в зависимост от предназначението на терена. Нанасянето става с ръчни инструменти, без да е необходимо специализирано механизирано оборудване. И накрая – топ слоя и чертите. Цялата работа ще отнеме 2-3 дни.

Устойчивост на атмосферни влияния

Акрилната настилка е устойчива на атмосферни влияние – температура, дъжд, сняг, вятър, слънце. След полагане няма вредни емисии на химикали и може да се използва в зали.
Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button