Каучукова настилка за писта

Настилка за детски площадки и писти за бягане
Настилка за бягане и спорт BSW8

Леката атлетика е един от най-старите и разпознаваеми спортове в историята. За доброто представяне на атлетите са нужни не само упорити тренировки, но и отлични съоръжение. Разбира се, ако сте решили за тренирате, можете да бягате навсякъде. Но добри състезателни резултатите можете да постигнете само на подходяща и качествена писта. А така ще намалеят и спортните травми  и контузиите. В днешно време пистите и полетата за лека атлетика се изграждат от синтетични каучукови материали, споени с полиуретанови смоли.

Важни въпроси за лекоатлетическото съоръжения

Има няколко въпроса относно лекоатлетическото съоръжение, по които трябва да вземете решение. Но главният е от каква писта писта се нуждаете – професионална или любителска. Този избор е важен, тъй като има разлика в дебелината, начина на полагане на каучуковата настилка и материалите.

Любителските писти са по-прости и освен това по-евтини. Но правила и стандарти за професионалните писти са строги и разбира се, настилките са по-скъпи. Така че,  всичко зависи от целта.  Ако ще тренирате професионални спортисти или ще провеждате състезания, се нуждаете от професионална писта съгласно стандартите на Международната асоциация по лека атлетика (IAAF). Но ако целта ви е просто да имате тренировъчно поле или да направите многофункционална спортна площадка, на която децата да поиграят баскетбол, не е нужно да харчите толкова много пари – можете да изберете любителски вариант. Препоръчваме настилка от SBR гранули и завършващ EPDM пръскан слой, която можете да разгледате ТУК.

Характеристиките на пистата са много важни, особено професионалните. Както споменахме по-рано, има правила и стандарти, които са определени от IAAF и са резултат от много изследвания и технологични разработки, свързани със здравето и представянето на спортистите. ТУК  са настилките, които препоръчваме.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button