Каква настилка да изберем за училищните подове

подова настилка за двор на училище

настилки за класната стая

Настилките в учебните заведения трябва да отговарят на специфични изисквания. Тъй като училищата и детските градини са оживени места, пълни с деца и възрастни, коридорите, съблекалните и класните стаи трябва да бъдат безопасни.

Издръжливост на настилката

Важно е те да издържат на всекидневния трафик, да се поддържат лесно. Но и да създават приятна атмосфера, защото именно подът е основен елемент на всеки интериор. И именно тези свойства характеризират подовите настилки на Fatra отговарят на тези изисквания..

  • Устойчивост: подовото покритие трябва да може да издържа на големи натоварвания и да е устойчиво на драскотини, натъртвания и ожулвания. Настилките с най-висок клас на натоварване 43 отговарят на тази характеристика.
  • Безопасност: при висока концентрация на хора рискът от подхлъзване, последващо падане или нараняване също се увеличава. А децата обичат да тичат по коридорите. Следователно е необходимо тези подове да попадат в категорията на противоплъзгащи.
  • Лесна поддръжка: тъй като помещенията са големи, основното предимство е лесната за поддръжка повърхност на хигиена. Настилките на Fatra имат PUR (полиуретанов) защитен слой, който гарантира това.
  • Антистатични свойства: в специализирани помещения като компютърни зали е желателно подовете да са антистатични и да предотвратяват натрупването на електростатичен заряд.
  • Повърхностна устойчивост на бактерии: в днешно време повече от всякога се поставя голям акцент върху защитата на здравето, а подовете Fatra отговарят на най-високите изисквания, тъй като са тествани в съответствие с международния стандарт ISO 846.
  • Дизайн: важен критерий несъмнено е широката гама от декори и цветове за фина настройка на атрактивния интериор според нуждите и желанията на клиента.

И така, коя настилка трябва да използвате в училището и детската градина?

Производителят препоръчва хетерогенна подова настилка Novoflor Extra Amos в класните стаи с постоянно движение на столове и мебели: производството на износващия слой е адаптирано и свойствата срещу драскотини, износване и износване са подобрени. Подът попада в категорията с най-висока степен на натоварване, клас 34, 43. За коридори и училищни съблекални е възможно да се постави всяко подово покритие от колекциите Novoflor Extra Ideal, което със своята широка цветова гама може да озарява всяко пространство. В лабораториите и специализираните кабинети може да зе подбире цветова комбинация от Garis.

Да направим най-добрия избор за децата е лесно.

източник: fatrafloor.cz

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button