Видове акрилни настилки

акрилна настилка за спортно игрище 5
Видове акрилни настилки: acrylic-tennis

Най-популярното място, на което може да се види акрилна настилка, са тенис кортовете. Този вид покритие има много варианти – различават се по структурата си, по вида и дебелината на слоевете, които ги изграждат. Поради това можете за вашето игрище както икономичен вариант (например масов спорт), така и вариант за игрища за международни състезания.

Дебелина на акрилните системи варира от 2 до 12 мм. Подходящата основа е асфалт или бетон. Намерете още подробности за основата в раздела за архитектурни детайли.

acrylic-1
Видове акрилни настилки
diasflooring sport-детайл

Акрилните настилки са няколко вида:

  • Акрилни спортни настилки, изградени от грунд и акрилен финишен слой, обща дебелина до 2 мм. Това са най-икономичния вариант, които се използват при нисък бюджет. Ефектът е по-скоро естетически. Покритието не може да скрие неравностите на основата и няма никакъв ударопоглъщащ или предпазващ ефект.
  • Акрилни спортни настилки, изградени от грунд, акрилна смола с каучуков гранулат и акрилен финишен слой, обща дебелина от 2 мм до 4 мм. Така наречената течна гума осигурява на покритието еластичност и ударопоглъщане. Подходяща е за многофункционални игрища за масов и ученически спорт.
  • Акрилни спортни настилки, изградена от състоят се от грунд, каучукова подложка  (дебелина 4 – 10 мм) и  акрилен финишен слой, обща дебелина от 6 мм до 12 мм. Подходяща за волейбол, баскетбол, тенис, лека атлетика и др.
  • Акрилни спортни системи, изградени от слоеве с различна дебелина и състав и акрилен финишен слой според предписанията на производителя, обща дебелина 4 – 10 мм. Тези настилки са предназначени главно да тенис кортове и могат да бъдат сертифицирани от IAF.
Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button