Време ли е да смените подовата настилка

винилова настилка за всяка стая

винилова настилкаЕто, че се налага да смените подовата настилка, защото се е износила или надраскала. Или пък се нанасяте в ново помещение и искате всичко да си е „ваше“. Или искате да подредите по нов начин офиса/ресторанта/магазина. Или…  просто се налага по някаква причина. Вече сте прегледали в интернет възможностите, преценили сте всички „за „ и „против“, а и вероятно освен стил и функционалност търсите по-нискобюджетен вариант.

Предимствата на виниловите настилки

Е, тогава погледнете пак виниловите настилки. Ето ви няколко „за“-та:

  1. Откакто преди близо три десетилетия на един производител му хрумва идеята да започне да печата изображения върху хартия и да ги поставя във винил. Тази проста концепция създава едно от най-рентабилните, широко приложими и най-ефективни решения за подови настилки на пазаравинилови настилки. От тогава настилките са станали не само по-разнообразни като дизайн, но и по-технологични, със специални характеристики в зависимост от предназначеното им.
  2. Виниловите настилки са дълготрайни. Твърдостта на настилката и особено качеството на най-горният износоустойчив слоя удължават продължителността на експлоатация без да се променят формата и размерите, независимо от влага, атмосфера или трафик .
  3. Благодарение на технологиите за производството, виниловите настилки са приложими практически навсякъде – в офис, търговска площ, болница, в 4.училище, вкъщи. Навсякъде.
  4. Виниловите настилки се предлагат в няколко разновидности – на ролки, на плочи, на планки с клик система или свободно стоящи. Само изберете разцветката, които пасва на вашия интериор.
  5. В сравнение с
  • дървените подове – паркет или дюшеме, виниловите планки се поставят по-лесно, по-адаптивни са към пода. Винилът повтаря перфектно вида на дървените подове от най-екзотични дървесини като запазва много ниската си цена (независимо от дървесината). винилова настилка
  • керамичните подове, виниловите имат предимството на по-леки и лесни за поставяне, и по-издръжливи  – изпуснати предмети, дамски токчета, колелца ги повреждат много по-трудно и рядко.
  • циментовите подове със саморазливни покрития навлязоха в интериорния дизайн заради разнообразните десени, които могат да се изработят. Виниловите настилки обаче създават уют, звуков и топлинен комфорт, несравним с бетона.
  • мокета, който държи първенството за стил и визия. Виниловите настилки предлагат огромно разнообразие от разцветки и перфектна имитация на естествени материали. А ежедневното поддържане на хигиена е изключително лесно – без прах, алергени, химикали и специална техника.
  1. винилова настилкаВиниловите настилки могат да се комбинират една с друга както по цвят и по вид (ролкови, на планки или с клик система), ката и други настилки. В съвременните отворени пространства на офиси и магазини, дизайнерите търсят начини да обособят сектори с различно предназначение или се опитват инстинктивно да насочат погледите на посетителите в някаква посока. Изборът е огромен и ограниченията са само на въображението.

винилова настилка винилова настилка

Виниловата настилка придава модерен изглед

Аранжирайки помещението, с което разполагате, ще внесете мебели и оборудване и то ще се запълни. Но подовата настилка е много важна, тъй като тя влияе на повечето сетива, не само на погледа. Виниловите настилки могат да направят пространството не просто да изглежда различно, но и да се усеща и да звучи, дори мирише различно.

Хареса ли Ви този артикул?
Call Now Button